FAQ!


Help, hoe werkt de website Plan voor Water?

Hier vind je een stappenplan gemaakt hoe je met de website www.planvoorwater.nl kunt werken. Die kun je hieronder downloaden. Heb je nog vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of bel dinsdag tot en met vrijdag tijdens kantooruren naar Plan Nederland op 020-549 55 20.Waarom heeft Plan een digitaal sponsoring systeem?
 


Wat wordt er verlangd van de school, welke voorbereidingen moeten ze treffen?

De school kan helpen in de promotie van Schaatsen voor Water door in de periode september-oktober alle emailadressen van de leerlingen en de ouders te verzamelen en ouders alvast op de hoogte te stellen van de actie.


Hoe kunnen de leerlingen in het systeem worden ingevoerd?

Met een Excel bestand kun je de adressen in een keer invoeren. Een voorbeeld daarvan staat in het systeem, de leerkracht komt die vanzelf tegen na het aanmaken van zijn/haar groep. De gevraagde gegevens van de leerlingen zijn: voornaam, tussenvoegsel, eerste letter van de achternaam (uit privacy overwegingen) en e-mailadres (van de ouder/verzorger).Welke actie wordt er van de leerling verwacht?

Leerlingen kunnen zoveel mogelijk vrienden, buren en familie vragen om hun te sponsoren per geschaatst rondje. Plan Nederland maakt het leerlingen makkelijk door bij aanmelding een mail te sturen die digitaal doorgestuurd kan worden aan vrienden en bekenden. Ook kunnen leerlingen bedankkaartjes afdrukken en zelf langs de deuren gaan om sponsors te vinden. Welke e-mail adressen moeten worden ingevoerd door de leerkracht?

De leerkracht voert de e-mailadressen van ouders in, op deze manier zijn de ouders/verzorgers ook betrokken bij de actie Schaatsen voor Water. Mocht de leerling zelf al een e-mailadres hebben, dan kan deze ook ingevoerd worden, als de leerling en zijn/haar ouders/verzorgers daar akkoord mee zijn.Ik heb een e-mail niet ontvangen, wat nu?

Het kan zijn dat een e-mail niet aankomt door bijvoorbeeld een overvolle mailbox, spam of tijdelijke storing bij de provider. Wanneer je een e-mail niet hebt ontvangen, neem dan contact op met Plan via dit contactformulier. We zullen dan zo snel mogelijk de e-mail nogmaals toesturen.


Ik heb geen inlog voor planvoorwater.nl ontvangen, wat nu?

Dat klopt! Je hebt geen inlog nodig om van start te kunnen gaan. Je kan direct van start via deze pagina (stap 1). Met je e-mailadres en een zelf bedacht wachtwoord kun je op een later tijdstip opnieuw inloggen en jouw gegevens en die van jouw school beheren (stap 2). Na het inloggen kom je op je persoonlijke pagina (dashboard) en kan je jouw groep(en) en leerlingen toevoegen (stap 3).


Hoe zit het met de openbaarheid van de gegevens?

Alle de schoolnaam en naam van de leerling zijn openbaar. De leerling kan, naar keus (en/of in overleg met de ouder/verzorgen) een foto toevoegen aan zijn/haar sponsorpagina.Hoeveel mails kan ik verwachten?

Ben je leerkracht? Dan ontvang je mails over:

Ben je leerling? Dan ontvang je mails over:

Bent u sponsor? Dan ontvangt u mails over:Hoe is de transactie van het opgehaalde sponsorgeld geregeld?

Dit gaat automatisch: het eindbedrag zal na de actie via een eenmalige automatische incasso worden afgeschreven van het rekeningnummer van de sponsor. De sponsor ontvangt eerst een mailt met het resultaat en het daarbij behorende totaalbedrag van de sponsoring. Na afloop van de actie wordt het gesponsorde bedrag afgeschreven. Sponsors hebben hiervoor toestemming gegeven tijdens het invullen van hun sponsorgegevens.Hoe worden de resultaten gecommuniceerd?


Actie ideeën voor de allerkleinsten
 
Voor kinderen uit de onderbouw die toch met de actie mee willen doen - maar te klein zijn om te schaatsen - hebben een folder met alternatieve actie-ideeën. Download de folder hier